понедельник, 11 октября 2010 г.

32 найважливіші SEO підказки

Переклад зарубіжної статті "32 Most Important SEO Tips "
  1. Переконайтеся, що ваш сайт не є "сайтом в розробці" або у незавершеному вигляді з маленьким або неунікальним контентом.
  2. Коли сайт буде готовий, додайте його в Google, Yahoo, Yandex, Rambler, MSN, ASK. Com. Також спробуйте додати свій сайт в інші пошукові системи, однак більшість з них засновані на цих лідируючих пошукових машинах. Також додайте ваш сайт у гідні поваги каталоги з високим PR, відкриті директорії, жовті сторінки і соціальні закладки, такі як del.icio.us, furl, news2 та інші.
  3. Додайте карту сайту в Google, Yahoo, Yandex, Rambler, MSN, ASK. Com (зазвичай карта сайту являє собою файл XML формату)
  4. Запропонуйте карту сайту у HTML форматі для ваших відвідувачів для спрощення навігації.
  5. Створюйте унікальні і багаті контентом сайти. Сторонитеся дублювання контенту. Не створюйте багато сторінок, піддоменів, доменів, дзеркал або сайтів з різними доменними іменами (урламі), але однаковим контентом.
  6. Перевірте ключові слова і переконайтеся, що вони відповідають і міститися на вашому сайті. Не варто надмірно набивати контент ключовими словами.
  7. Використовуйте текст замість зображень у вашому контенті, засланнях і важливих об'єктах.

  8. Зробіть заголовки TITLE і аттрібути ALT описовими, простими і багатими ключовими словами. Сторонитеся недоречних, невідповідних і повторюваних ключових слів.
  9. Тег TITLE повинен бути максимум довжиною в 60-80 символів.
  10. Мета тег description повинен бути розміром 160-180 символів, включаючи пробіли (близько 25-30 слів).
  11. Мета тег keywords повинен бути максимум 15-20 слів.
  12. Оптимізуйте сторінки із заголовками (H1, H2, H3, ...), щоб вони містили основні ключові слова вашого сайту.
  13. Перевірте CSS і HTML на валідацію, помилки і биті посилання.
  14. Якщо ваш сайт містить динамічні сторінки (тобто URL, Що містить знак питання "?"), переконайтеся, що ви використовуєте дружні URLs (ЧПК). Пошуковим ботам складно індексувати динамічні сторінки.
  15. Максимальна кількість посилань на сторінці не повинно перевищувати 100 штук. Не допустіть того, щоб ваш сайт пошукові системи запідозрили в лінкопомийку.
  16. Використовуйте Lynx в якості текстового браузера для перевірки вашого сайту.
  17. Дозвольте пошуковим ботам індексувати ваш сайт без ID сесії або аргументів, які відстежують їх шлях по сайту. Використання подібної техніки призведе до неповної індексації вашого сайту.
  18. Перевірте, чи підтримує ваш сервер HTTP заголовки If-Modified-Since. Вони кажуть пошуковим машинам коли контент на сайті був оновлений з моменту останньої індексації вашого сайту. Це заощадить трафік на ваш сайт, ресурси і запобіжить перевантаження сервера.
  19. Використовуйте Robots.txt файл для управління пошуковими роботами, які індексують ваш сайт. Ви можете дозволити і заборонити роботам індексування, вибрати певні директорії, які ви хочете проіндексувати. З поганими ботами або спам-ботами вам треба модифікувати файл HTACCESS для правильного та ефективного управління ботами.
  20. Не намагайтеся предстваіть різний контент пошукачам і користувачам.
  21. Не використовуйте брудних прийомів, замкнутих петель для поліпшення пошукових позицій.
  22. Не посилайтеся на погані ресурси, такі як спам, лінкопомийки, фішинг-сайти, хакерів, кракерів, азартні ігри, порнографію і аферистських сайти. Посилання на них дуже сильно впливають на позиції в серп вашого сайту.
  23. Не намагайтеся брати участь у посилальних проектах, надмірному обміні посиланнями і веб кільцях.
  24. Не використовуйте неавторизовані програми або онлайн кошти для додавання вашого сайту в ПС, перевірки позицій або виконання інших автоматичних запитів. Ви ризикуєте заробити собі статус спамера.
  25. Не використовуйте прихований текст і посилання. Показуйте пошукачам те ж саме, що і користувачам. Це дуже сильно вплине на репутацію сайту.
  26. Не намагайтеся створити сторінки, що містять спам, фішинг, афери, віруси, трояни, шпигунське ПЗ або інші злісні програми.
  27. Переконайтеся, що ваш сайт корисний і інформативний.
  28. Поліпшите свою посилальну масу. Схиляйтесь з сайтів з високим PR. Якість і відповідність посилань більш важливо, ніж їх кількість. Посилання сильно поліпшать видимість вашого сайту, популярність і його ранг. Пошукові роботи розглядають посилання як голоси за ваш сайт.
  29. Перевірте структуру посилань на сторінках. Кожна сторінка повинна бути доступна, переходячи по посиланнях.
  30. Будьте дуже обережні, купуючи SEO сервіси. Деякі використовують нелегальні та сумнівні методи для поліпшення позицій.
  31. Не купуйте і не продавайте посилань.
  32. Не створюйте сайтів, що містять суто партнерські посилання з відсутністю цінного контенту, який корисний для користувачів.
Сподіваюся ці підказки додадуть більшої популярності та видимості для вашого сайту. Хай щастить!

Комментариев нет:

Отправить комментарий